Oktober - Bloggen - Susanne Sefyrin

Go to content

Main menu:

Oktober

Published by Susanne in Filosofen · 1/10/2016 10:08:00
Tags: oktobermeditationfilosofi

Oktober
Oktober, en tid för eftertanke. 
En stunds meditativ avkoppling genom att stilla betrakta ett tänt ljus och läppja på en kopp te, är ett utmärkt sätt att klura över livets gåtor i allmänhet, men också över sig själv i synnerhet. Vem är jag? Vart vill jag? 
Inte helt enkelt lätta frågor och det är inte nödvändigt med rena konkreta svar, det räcker gott med att odla känslan, bekräfta själen.
Inte bara själen borde få njuta av den tid på året som för säkert många av oss anser som rätt kravlös. Nu bylsar vi på oss bekväma koftor som effektivt döljer alla kroppsliga skavanker, mössan på huvudet och strunt i frisyren, en sjal virad flera varv runt halsen är pricken över i:et.
Sedan är det allt man stoppar i sig. Själv brukar jag låta den här perioden på året bli lite nyttigare., helt enkelt försöka undvika onyttigheter.  Vitt socker (godis, läsk, bakverk…), rött kött, charkuterier och alkohol.
Sommarens fester är över, och nu kan det vara en bra tid att låta kroppen exempelvis få en detox-kur. 
Jag är ändå av den bestämda uppfattningen att livet inte ska innehålla förbud och pekfingrar mot det som är smarrigt, visst ska man kunna unna sig en riktigt god köttmiddag med ett bra vin eller när tiden är knapp slänga ner en bit falukorv i stekpannan.
Och så nu när kvällarna blir längre kan man välja mellan att glo på meningslösa teveprogram eller sjunka ner i fåtöljen med en riktig god bok. 
Jag väljer det sistnämnda!
Dessutom har jag också en del själv att skriva i mitt romanprojekt. Följ mig gärna på bloggen.
Allt gott till dig!
 
/Susanne
 Pst.. Lite finstilt. Lämna gärna en kommentar om du vill. Tyck på "Read all" här nedanför, så kommer formuläret upp. 
Ingen aning om varför det är så. Men vissa saker ska man bara förlika sig med!


No comments

Back to content | Back to main menu