Författaren - Bloggen - Susanne Sefyrin

Go to content

Main menu:

Åter ute ur vinteridet

Published by Susanne in Författaren · 19/4/2017 10:56:00
Tags: Vårskrivaförfattare


Efter en tids frånvaro här på bloggen har jag nu återkommit ur mitt vinteride. Lite yrvaket ser jag mig omkring, för det här fenomenet är något som jag blir lika överraskad av varje år är, när våren plötsligt bara är här. Att sjunga vintern rasat ut, är väl kanske att ta i, men visst är det vår!
Se bara på tussilagon som uppkäftigt lyser i dikesrenar och trotsar Kung Bores attacker. Kakafonier av fågelkvitter som väcker mig arla morgonstund. Och så Ljuset. Ljuset med stort L. Ibland ser jag årstiderna lite som en metafor för att cykla. Efter en lång motig uppförsbacke (höst och vinter) är det dags att bara njuta av härliga nedförsbackar (vår och sommar). Visst kan det finnas nerförsbackar under den mörka årstiden också, absolut. Men inget slår just den här tiden på året. Enda nackdelen skulle ju kunna vara för min del att jag hellre struttar runt vårrusig i naturen, istället för att förankra bakdelen på stolen framför datorn och skriva på min roman.

Det här fenomenet – att ta sig i kragen och jobba med skrivandet – har jag löst med att jag bokar in tid med mig själv i min kalender. Dessa tider är lika heliga som en bokad tid hos tandläkaren. Med andra ord, det ska mycket till innan jag ruckar på den avtalade tiden.
Och faktiskt, det funkar rätt bra! Trots att solen lyser och allt bara är magiskt i luften.
Och just nu är det en sådan stund. Tre timmar inbokad tid har jag lagt in för att påbörja en en nyckelscen med rätt mycket action. Men sedan, när jag satt punkt, då ska det struttas runt härutanför. 
Eller, så blir det häng vid husgaveln, med kaffe och GodBok!
Allt gott!
/Susanne


 Pst.. Lite finstilt. Lämna gärna en kommentar om du vill. Tyck på "Read all" här nedanför, så kommer formuläret upp. 
Ingen aning om varför det är så. Men vissa saker ska man bara förlika sig med.


Back to content | Back to main menu